Olej z ostropestu 100 ml, zielony nurt

E-Mail:


Cena: 15zł
Województwo: Opolskie
Miasto: Opole
Telefon: 669442929

Wyświetleń: 20
Napisz wiadomość
Ocena: 3.4 Głosów: 31
Olej z ostropestu 100 ml

Ostropest plamisty już w czasach starożytnych był uważany za roślinę leczniczą, pierwsze wzmianki o tej roślinie można znaleźć już w tekstach biblijnych. W swym składzie zawiera związek o nazwie sylimaryna który jest wykorzystywany do leczenia przewlekłych chorób nerek oraz wątroby. Olej ostropestowy Jest też silnym przeciwutleniaczem, przeciwdziała uszkadzaniu komórek przez wolne rodniki. Ostropest łagodzi objawy wielu schorzeń wątroby, np. żółtaczka zakaźna czy marskość wątroby. Jest zalecany przy zatruciach (np. grzybami). Jest niezastąpiony do ochrony wątroby u osób z chorobą alkoholową i u przechodzących leczenie odwykowe.

Zaleca się przechowywać olej z ostropestu w zaciemnionej butelce, w miejscu niedostępnym dla promieni słonecznych oraz w warunkach chłodniczych. Wtedy zachowa on wszystkie swoje właściwości lecznicze.

Najlepsze efekty otrzymuje się poprzez przyjmowanie oleju z ostropestu trzy razy dziennie po jednej łyżce pół godziny przed posiłkiem. Większe dawki są zalecane przy leczeniu przewlekłych chorób, lub w przypadku zatrucia grzybami.

Bardzo dobrze jest dodawać olej z ostropestu do innych dań, na przykład sałatek. Można polewać nim gotowe sałatki lub samemu robić pastę z sera i oleju z ostropestu. Do chudego twarogu dodaje się olej z ostropestu, mleko oraz do smaku miód. Taka pasta jest bardzo smaczna i do tego niezwykle zdrowa.

Ten produkt wysyłamy zawsze w pojemnikach termicznych w celu zachowania odpowiedniej temperatury.

Trwałość 3 miesiące. Przech. w temp. do 12°C.

Kraj pochodzenia Polska

Koszt wysyłki (kurier):

Zamówienie do 120 zł - 18 zł

Zamówienie od 120 zł do 250 zł - 9 zł

Zamówienie powyżej 250 zł - 0 zł

Zgłoś nadużycie
Zgłoś nadużycie - Regulamin

Mapa

Ładuję mapę, proszę czekać.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Promowane


. .

.